Uudet kuviot

Kuten otsikkokin kertoo täällä elellään uusien kuvioiden kanssa, josta olen kyllä todella innoissani. Laitoin tuossa syyskuun alussa työhakemuksen koskien koulunkäynninohjaajan tehtäviä Lauritsalan koulussa, hakuajan aikana oli ilmennyt tarve ohjaajalle myös Joutsenon koulussa. Tuli kutsu haastatteluun pari viikkoa sitten ja seuraavana päivänä tuli puhelu Joutsenon koulusta, että minut oli valittu koulunkäynninohjaajaksi 1-2 luokille. Työt alkoivat 4.10 eli viikko takana ja oon kyllä tykännyt. Töitä on 25h/vko, joten aikaa jää myös opiskelulle ja samalla pääsen tavallaan jo näkemään, mitä se minun työ voisi ehkäpä olla tulevaisuudessa, toki mahdollisuuksia on monia muitakin. :) 

Koulumaailma on aina kiinnostanut minu työympäristönä ja siitä syystä olenkin varmasti insinööriopintojen jälkeen tehnyt enempi vähempi opettajansijaisuuksia. Olen myös tehnyt viikon mittaisen koulunkäynninavustaja(nykyinen ohjaaja) sijaisuuden marraskuussa 2013 ja kevään 2009 olin työkokeilussa alakoulussa kyiseisissä tehtävissä. 

Miten ne työt sitten alkoi? Jännittikö? Tähän vastaan, että ei jännittänyt, kun oli tieto millaisesta työstä on kyse ja vastaanotto koululla oli loistava ja todella lämminhenkinen. Viikon aikana olen ehtinyt tutustua parin eri luokan oppilaisiin ja perjantaina pääsin näkemään, millaista on Valo-luokan toiminta eli valmistavanopetuksen luokka, jossa on muualta maahan tulleita lapsia. Tänään näin myös pienluokan toimintaa, johon itseasiassa menen huomenna sijaistamaan opettajaa. Varmasti haasteita luvassa, mutta avoimin mielin kohti huomista päivää. :) Voisin sanoa siis antoisa ensimmäinen viikko takana ja monta vielä edessä. Työsopimukseni on kevätjuhlaan asti. 

Toki tämä minun työni tuo vähän uutta aikataulutusta elämään, kuten miten ja milloin teen koulutehtäviä, miten käyn salilla ja miten Eeliä viedään päiävkotiin. Päiväkotiin viemiset ratkaisimmin heti alkuunsa, Niko vie hänet klo 8, koska minun työni alkavat silloin ja Nikolla vasta 8.30. Koulutehtäviä teen sitten ilta-aikaan tai jos työpäivän ja Eelin haun välissä jää aikaa, niin silloin ja viikonloppuisin sekä loma-aikoina. Salillaki käynnit saan ainakin kalenteriin mahdutettua, katotaan miten ne sitten käytännössä lähtee toteutumaan. 😀 Onneksi rakastan aikataulutusta ja rutiineita, jotka tuovat itselle myös tietynlaista turvaa tähän arkeen, joten aikataulujen laatiminen on sujunut suht hyvin ainakin nyt ensimmäisen viikon osalta. 

Minullahan olisi kursseissa myös lähipäiviä, mutta olen päätynyt teoriakurssit tekemään itsenäisesti eli voin tehdä tehtävät omaan tahtiin. Tämä oli siis minun oma valinta, sillä työpaikkani kyllä sallisi osallitumisen hyvillä mielin lähipäiviin. Minulla on tulossa marraskuussa kyllä parin tunnin koulutuksia ja silloin vaan lähden vähän aiemmin töistä. On marraskuussa myös yksi hiihtokoulun koulutusreissu Rukalle, eikä tämäkään yhden päivän poissaolo töistä aiheuttanut ongelmaa. 🙂

Siinä tämän hetken kuulumisia, nyt vielä iltasalille ja sitten iltapesut ja palat ja nukkumaan.