Mites se meidän arkeen paluu sujuikaan...

Niin se kesä meni ja blogin kirjoittelukin oli tauolla. Kesäkuu tosiaan hurahti töissä Nikon kanssa ja heinäkuu lomailtiin koko perheen voimin. Lomalla käytiin tekee muutaman yön reissu Rukalla, majoituimme Holiday Clubin mökissä, joka sijaitsee Rukan Pulkkajärvellä, kohteeseen pääset tutustumaan täältä ja voin suositella tätä majoituskohdetta. Rukan reissun lisäksi juhltiin isäni 6-kymppisiä Hämeenlinnassa kylpylä Aulangolla, tästä pääsee tutustumaan heidän hotellin sivuihin. Isäni 6-kymppiset eivät jääneet ainoiksi juhliksi, sillä esikoiseni  täytti 7 vuotta ja sitä juhlittiin kaveri- ja sukulais synttärein. Vitsit miten ihanaa oli saada kaikki läheiset ihmiset mukaan juhlimaan. :) Näiden lisäksi tehtiin päivän reissu ystävä perheemme luo Pohjois-Savoon, oltiin heitä nähty viimeksi vuoden vaihteessa. Oli kyllä itselle todella tärkeä reissu ja kuopuksemmekin näki samalla kummisetäänsä. Siinä se meidän loma lyhykäisyydessään olikin. :D

Heinäkuun jälkeen koitti elokuu, jolloin Niko palasi töihin, mie jäin lasten kanssa kotiin 1. 5 viikoksi ennen kuin koulu ja päiväkoti alkoi. Ai jestas sitä vääntämisen määrää yhden uhmaikäisen ja tulevan tai nyt jo ekaluokkalaisen välillä sekä lasten ja äidin välillä. :D Sanotaa näin, että oli hieman hermopinnassa, mutta siitäkin selvittiin. 

Koulu ja päiväkoti alkoi lapsilla 11.8 ja miulla oli eka orientaatio teamsi omiin opintoihin liittyen 13.8. Sain siis polkuopintojen jälkeen tutkinto-opinto paikan Yhteisöpedagogin opintoihin ja oon siitä niin iloinen. :) Arki lähti koulun ja päiväkodin ohella ihan kivasti rullaamaan, mutta haasteita meinas tulla ilta-aikaan tapahtuvien harjoitusten ja pelien suhteen. Meillä siis Niko ja esikoinen pelaavat jalkapalloa ja harjoitukset tietenki lähes samoina päivinä. Nyt on kuitenkin nekin saatu ihan kivasti rullaamaan.

Esikoisella on lähteny koulu hienosti liikkeelle ja kyllä arkea(miun etäopiskelua) helpottaa, kun hää kulkee itsekseen koulumatkat. Jos sataa kaatamalla sitten toki viedään ja haetaan. Meiltä on koululle matkaa noin 1.6km ja turvallinen reitti kulkea. Hää on myös viihtynyt koulussa hyvin, luokakaverit ovat tuttuja eskarista. 

Kuopuskin (2v ja pian 9kk) siirtyi päiväkodissa isompien lasten ryhmään ja meni sinne hyvillä mielin. Kävi ryhmässä tutustumassa kesäkuussa, joten ei täysin tuntemattomaan hypännyt. Lastentarhanopeta ovat meille aikuisille tuttuja, kun olivat esikoisen viskariryhmässä. Kuopuksemme heti ekasta päivästä lähtien oli ollut todella luottavainen ryhmän aikuisia kohtaan. Päiväkotilainen ei ehtinyt kuitenkaan olemaan siellä kun 1.5 viikkoa, sillä flunssa iski päälle tämän viikon su-ma yönä(22-23.8). Eikä siinä vielä kaikki miulla itselläni alkoi maanantai-iltana yskä ja oli lämpöä ja sama jatkunut tähän päivään asti. Eilen keskiviikkona (25.8) kävimme varmuuden vuoksi koronatestissä, vaikka miekin olen molemmat rokotteet jo saanut. Tuloksia emme vielä ole saaneet, että niitä odotellessa. Vähän on meinannut seinät kaatua päälle, kun melko sateista ollut ulkonakin ettei sinne ole paljon hinkua ollut mennä, paitsi tänään kävimme vähän metsässä kävelemässä. Samalla harjoittelimme pienen koiranpentumme Aatun kanssa hihnassa menoa, ihan kivasti se sujui. :) 

Miun piti olla tämä viikko kokonaan töissä, mutta niin ne tilanteet muuttuu. Kouluhommia olen yrittänyt pikku herran nukkuessa päiväunia, mutta vähän on laihaksi jäänyt saldo niidenkin osalta...mutta tänään käyty hops-keskustelu ohjaavan opettajan kanssa rauhotti mieltä, että minulla on hyvällä mallilla opinnot. Sain polkuopinnoissa tehtyä 70 op ja saan hyväksylukuja edellisistä opinnoista sekä yhden ohjausharjoittelun hiihdonopettajan töistä. 

Vähänhän meinaa ahdistaa ja väsyttää tämä, kun ei mihinkään voi mennä ja ei oikein ole sitä lepoaikaakaan päivisin, eikä iltaisinkaan ennen kuin lapset menevät nukkumaan. Iltaisin siis aika mennyt Nikolla esikoisen jalkapallohrjoituksissa, koska sattuneesta syystä en itse voi silleä olla. :D Eniten ottaa päähän, kun liikunta on jäänyt tältä viikolta täysin minimiin ja pelkään, että motivaatio hyvin alkaneeseen sali harrastukseen lopahtaa. Ja kyllä olen tätä ketutusta purkanut myös tuohon toiseen puoliskoon, hieman on siis parisuhteenkin osalta ollut kireä tunnelma. Ehkä tää taas tästä ja toivon mukaan ensi viikolla kuopus pääsee päiväkotiin ja mie töihin sekä salille. 

Olen myös miettinyt, että jatkanko tätä blogin kirjoitusta syyskuun puolen välin jälkeen, jolloin nykyinen "tilaus" päättyy. Infoilen kyllä tätä kautta sitten, mihin lopputulemaan sen suhteen tulin.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille, jotka tätä jaksaa lukea.

 

Pojat lenkillä.

Tällassella yhdistelmällä loppumatka kotiin. Yksi koirista piti jättää kotiin, kun ekaa kertaa Aatu hihnassa. :D