Millaista on työskennellä puolison kanssa samassa työpaikassa?

Aloitin tosiaan mieheni kanssa samassa firmassa työt syskuussa 2020 ja toukokuun loppuun tein perjantaisin töitä opiskeluiden ohella. Kesäkuun alusta olemme olleet töissä yhdessä ma-pe firman omistajan lomaillessa ja tänä aikana mieheni vastaa firman pystyssä pysymisestä. Työskentelemme siis Hertzin Lappeenrannan toimipisteessä ja mieheni on tavallaan töissä 24/7, sillä joku saattaa tarvita sen auton vaikka keskellä yötä. Toimistolla ollaan pääsääntöisesti 8-17 tai mie teen vähän lyhyempää päivää ettei lapsille tule hirmu pitkiä päiväkotipäiviä. Miun työpäivä on noin 9.15-16.30/17.00, perjantaisin 8- 16.30/17. (Lapset ovat päiväkodissa 9-16, mieheni vanhemmat ovat hoitaneet hakemisen, siitä olemmekin todella kiitollisia heille.) Niin ja  toimiston ollessa kiinne työ tapahtuu miehelläni päivystysluonteisesti ja jos päivystys aikaan tarvitsee asiakkaalle lähteä autoa viemään, niin kyllähän mie mukaan lähden. Siinä vähän pohjustusta meidän työnkuvasta.

Sitten siihen, miten kestämme olla samassa työpaikassa, josta miulta on kysytty? En ole kokenyt ongelmaksi eikä mieheni ole kokenut sitä ongelmaksi. Itse ajattelen sen meidän kahdenkeskisenä aikana, kun sitä ei normaali arjessa meillä hirmuisesti ole, kun kotona häärii myös kaksi pientä lasta. Töiden lisäksi aikaa vie esikoisen ja miehen jalkapalloharrastus, joissa menee 3-4 iltaa viikossa + pelit päälle. Toki puolison kanssa työskennellessä uskaltaa näyttää tunteitaan avoimemmin ja sanoa, jos ei asiat oo hyvin tai on huono päivä, asiakkaille en sitä kuitenkaan koskaan näytä, enkä ole aikaisemmissaka työpaikoissa näyttänyt. Niistäkin on selvitty ja työt hoidettu, kuten pitää. Kävimme yksi päivä pyörähtämässä pomoni mökillä viemässä kajakin yms ja hänen vaimonsa kysyi, että "ootte edelleen kahden viikon töissä olon jälkeen menossa ensi kesänä naimisiin?" vastasin, että "kyllä olemme." 😀 Ymmärrän kyllä, että kaikki eivät pysty puolison kanssa olemaan töissä samassa paikassa ja sitten vielä kotona, mutta meillä se toimii. Olemme varmaan tässä kolmen viikon aikana saanu keskusteltua asioista enemmän, kuin moneen kuukauteen, kun ei sitä aikaa ole oikein ollut. Vielä olisi ensi viikolla 4 päivää töitä ja sitä seuraavalla kolme päivää, sen jälkeen alkaa kesäloma, joka miehellä kestää heinäkuun ja mie lomailen vielä elokuun 13.8 asti, jolloin miulla on ensimmäinen teams päivä koulussa.

Lisätään vielä, että ennen kuin miun pomo kysyi miulta tulenko töihin hänelle, niin hän oli miun mieheltä kysynyt myös mielipiteen. 

Sellaista tällä kertaa, huomenna taas iloisin mielin töihin.