Millaista on järjestää juhlia korona-aikana

Joulukuussa sain tietää, että mieheni sisko odottaa vauvaa. Sillä samalla hetkellä halusin olla järjestämässä hänelle BabyShowereita, sillä hän oli järjestänyt sellaiset aikanaan minulle joulukuussa 2018.

BabyShowereiden Suunnittelu aloitettiin hänen parin ystävän kanssa muistaakseen helmikuussa 2021. Siinä vaiheessa taidettiin Lappeenrannassa olla koronan kiihtymisvaiheessa vai jopa leviämisvaiheessa, sovimme päivän ja sovimme myös, että teemme lähempänä H-hetkeä lopullisen ratkaisun kuinka juhlat pidetään turvallisesti, vaihtoehtoja oli, että vain mie toimitan vappakakun kälylleni, koska näimme muutoinkin, pihalla piknikin merkeissä tai osittain etänä, mietimme myös juhlien siirtämistä parilla viikolla, mutta sitä ei sitten pidetty hyvänä ideana. Juhlat oli siis päätetty pitää lauantaina 8.5.2021, kun päivä läheni ja tartuntamäärät täällä olivat laskeneet ja tiesin, ettei miehen siskoni ollut/ole niin sanottu koronakammoinen, toki ottaa sen vakavasti, mutta ei ole hysteerinen, joten halusin pitää kiinni siitä, että juhlat pidetään edes jollain kokoonpanolla ja, että halukkaat saavat osallistua. Tämä ei ollut sitten ihan läpihuuto juttu, sillä osa järjestäjistä oli vähän eri mieltä ja siinä vaiheessa mieheni puuttui jo asiaan, koska hänkin koki tärkeäksi, että siskonsa saa jonkinlaiset vauvakutsut. Miksi ne kutsut olivat sitten tärkeä, siksi että mieheni sisko oli lähes koko kevään ollut lomautettuna ja oikeastaa elämä oli koostunut kotona olemisesta ja masun kasvattelusta. 🙂

Pääsimme viimein yhteisymmärrykeen, että mie otan vetovastuun järjestelyistä ja halukkaat saavat osallistua, loppupeleissä meitä oli yhteensä 6 samaan aikaan, joka oli siinä vaiheessa kokoontumissuositusten henkilömäärä yksityisjuhlissa, yksi osallistui Teamsin välityksellä. Kun tuleva äiti saapui paikalle otimme hänet vastaan meidän katetulla terassilla ja hän sai valita olemmeko siinä vai siirrymmekö sisälle, hän halusi sisälle, sillä ulkona oli tuolloin äitienpäivää edeltävänä lauantaina melko viileää. 

Nämä olivat ensimmäiset BabyShowerit, joihin osallistuin vieraana tai olin järjestämässä sekä raksensin ihka ensimmäisen vaippakakunkin. Laitan siitä tähän kirjoituksen yhteuteen vielä kuvan. Pienistä säädöistä huolimatta juhlat onnistuivat hyvin(myös turvallisesti) ja tuleva äiti onnistuttiin yllättämään. 🙂

Itse rakastan järjestellä juhlia, voisin järjestää niitä vaikka joka kuukausi, mutta sattuneesta syystä ei ole hirveesti tarvinnut järjestellä viimeisin vuoden aikana. Joten näiden järjesteäminen oli iso ja merkityksellinen juttu. Viimeisimmät juhlat olivat viime vuoden elokuussa meidän omat "kevät"juhlat, jotka jouduttiin siirtämään toukokuulta 2020 sinne elokuulle. 

Tätä kirjoittaessa pieni ihminen onkin putkahtanut tähän maailmaan hieman etuajassa, enkä malta odottaa, että pääsen hänet näkemään. Jännityksellä odotamme, miten meidän oma poikamme oppii jakamaan mummansa sekä tulevaisuudessa lelunsa serkkunsa kanssa. 

Vaippakakkuun laitettiin, vaippoja, suklaata, tutteja, tuttipulloja, sinkkivoidetta ja talkkia sekä ainu pupu. Makea kakku tilattiin Violetista ja voileipäkakun tein itse. :)