Miksi perustin blogin ja mikä on minulle tärkeää?

Olen pidemmän aikaa miettinyt blogin perustamista ja päätin sen vihdoin tehdä. Pääsääntöisesti tämä tulee varmasti olemaan omien ajatusten purkamista ja niiden esiin tuomista myös teille lukijoille.

Ajatus on aikanaan lähtenyt siitä, kun sairastuin toistamiseen(ensimmäisen masennusjakson kävin läpi keväällä 2012 ja siitä kirjoitan myöhemmin oman tekstin) melko vaikean raskauden jälkeiseen masennukseen esikoiseni(2014) syntymän jälkeen ja silloin kaipasin jotain kanavaa, jonne purkaa ajatuksia myös muille. Kirjoittelin päiväkirjaa omalle koneelleni ja kävin kyllä ihan ammattilaisen kanssa juttelemassa ja miulla oli myös lääkitys, josta sittemmin pääsin eroon. Kuopusta odottaessani tiedostin, että uudelleen sairastuminen on hyvinkin todennäköistä, kaikki menikin yllättävän hyvin, kunnes iski tämä covid Suomeen ja keväällä(2020) minulla olikin kotona taaperon lisäski myös 5 vuotias uhmaikäinen eikä oikeen mihinkään päässyt. Kevät meni, tuli kesä(2020), jolloin palasin hetkellisesti töihin, joka helpotti jaksamistani ja sain muuta ajateltavaa edes hetkeksi, työt loppuivat elokuussa 2020, jonka jälkeen alkoikin ilmetä masennusoireet. Olin tapani mukaan taas suorittanut elämää monta kuukautta. Toki tähän tilanteeseen vaikutti varmasti myös se, että viimoiset kaksi viikkoa töissäkin oli todella raskasta, minulle tarjottiin jatkoa, mutta oli pakko kieltäytyä oman hyvinvointini tähden, tosin miulla oli tässä vaiheessa tiedossa jo opinnot ja toinen työpaikka, joka helpotti päätöstä olla jatkamatta vanhassa työpaikassa.

Syksy ja alkutalvi olikin melkoista taistelua oman mieleni kanssa ja marraskuussa päätin, että on haettava apua, niin teinkin. Onneksi ammattiavun lisäksi miulla on mahtava tukiverkosto ympärilläni ja ihanat ystävät, joille voin näistä asioista puhua ja nyt koin myös tärkeäksi tuoda näitä tämän blogin kautta esille.

Minusta on todella tärkeää, että näistä asioista puhutaan ääneen, koska mielenterveysongelmat ovat valitettavasti lisääntymäänpäin. Nämä mielenterveysasiat ovat minulle todella tärkeitä ja haluan tulevaisuudessa vaikuttaa niihin etenkin lasten ja nuorten parissa. Siksi päätinkin pienen pomoni "painostuksen" jälkeen lähteä Liike Nytin edokkaaksi kunnalisvaaleissa.

Olen joskus sanonut, että poltiikkaan en lähde, mutta niin ne ajat muuttuu ja jos haluaa vaikutaa itsellä tärkeisiin asioihin on sen eteen tehtävä jotain.